Nieuws

GGZ congres 2020

Op 8 en 9 september 2020 zal het Vlaamse Congres Geestelijke Gezondheidszorg voor de tiendekeer doorgaan met als titel “Het tiende ggz-congres: een feest waard!”. Is deze verjaardag een mijlpaal die we moeten vieren? Oflaten we hem liever geruisloos passeren? Feesten is in ieder geval goedvoor het immuunsysteem: actief deel uit maken van sociale netwerkenwerkt beschermend tegen hartziekten en verlengt de gemiddeldelevensduur.Het geheugen versterkt, de slaap verbetert en positieve emoties wordengeactiveerd.
Maar er is meer!

Tweede lustrumcongres ACBSBeNe in het teken van verbinding en verdieping

Op donderdag 19,  vrijdag 20 en zaterdag 21 maart 2020 organiseert de Association for Contextual Behavior Science België-Nederland het tweede lustrumcongres in Antwerpen: ACT toge/ather. We kijken ernaar uit om iedereen die met ACT werkt, te verwelkomen. Tijdens de driedaagse is er ruimte voor ontmoeting en verbinding (together) én voor verdieping en verbreding (to gather).
Meer info

Wij maken plaats voor nieuwe boeken!

Om nieuwe boeken te kunnen plaatsen heeft het Letter-Gek team een selectie gedaan van afgevoerde boeken. Een greep uit de afgevoerde boeken kan je in deze lijst terugvinden. De boeken zijn te koop tegen 0,50 euro/ex. Meer uitleg over het Hoe? kan je op de lijst zelf terugvinden. Je kan hiervoor ook ter plaatse terecht tijdens de openingsuren van het documentatiecentrum.
Meer info

Ggz-aanbevelingen voor een nieuwe regeerperiode

In de aanloop naar de parlementsverkiezingen op 26 mei 2019 was de Steunpunt Geestelijke Gezondheid (en 2018 VVGG) betrokken bij het formuleren van aanbevelingen voor een betere zorg voor de geestelijke gezondheid.
De Staten-Generaal van de Geestelijke Gezondheidszorg formuleert vier thema’s die beter moeten: wachttijden, kosten van de zorg, perverse financiering van voorzieningen, transitie jongeren naar volwassenen. Op 14 maart woonde 400 mensen de Staten-Generaal bij, en ondersteunden ze deze eisen naar een betere zorg. In een nooddocument leest u daar meer over: www.statengeneraalggz.be
In “Pleidooi voor de geestelijke gezondheid in België” worden 7 essentiële hefbomen beschreven voor meer geestelijke gezondheid. Zes verenigingen (patiënten, familie, koepel) uit Brussel, Vlaanderen en Wallonië werkten dit document uit.